Aquest mes hem publicat un article a dues revistes locals, Els Colors i l’Agenda de Banyoles.

EL LLEURE, UN ESTIL DE VIDA!

Els ritmes de vida en la societat actual són cada vegada més frenètics. És evident, també, que la conciliació de la vida laboral amb la familiar es torna, actualment, un equilibri difícil de sustentar per a moltes famílies amb fills/es. Això genera, moltes vegades, la necessitat de buscar activitats que, a part de mantenir unes hores ocupats als infants, els proporcioni uns aprenentatges i unes habilitats, que els ajudin a desenvolupar-se com a persones. Existeix un ventall infinit d’ofertes d’activitats extraescolars: idiomes, esports, tecnologia, … Però no hem de caure en l’error de potenciar tan sols la formació acadèmica. Els infants també aprenen jugant! Se’ls ha de proporcionar l’espai en què tinguin l’oportunitat de gaudir de moments de joc, tant en les seves relacions intrapersonals com interpersonals. El lleure és un d’aquests entorns. És considerat educació no formal i esdevé de vital importància per la formació i la socialització de l’individu, perquè condiciona els hàbits, les habilitats, les actituds i els valors socials. En el món del lleure els infants aprenen, a través del joc, estratègies de comunicació; també, a conèixer i respectar les realitats dels companys/es i a prendre consciència del valor de les relacions, així com de les coses. Són aquests valors els que ens conduiran a construir una personalitat de l’individu justa, respectuosa i solidària,  quelcom totalment necessari en els temps en què vivim i que vindran.

Com a monitors i monitores és un espai on ens sentim realitzats i realitzades, còmodes; on som feliços i felices. I és que els infants ens tornen, amb escreix, tot allò que els donem. Normalment tendim a menystenir-los, ja que creiem que són ànimes petites, que els queda molt per aprendre i que no tenen massa per oferir. Però creieu-nos quan us diem que saben molt bé què es fan, i, en part, és gràcies a la seva puresa i a la seva, permeteu-nos dir-ho així, ignorància. Atributs que els hi permeten tenir ments netes, de pensament lliure, sense límits creatius ni restriccions de cap mena, innocents. Per tot això ens ensenyen i ens transmeten dia rere dia un munt de coses. Per a nosaltres el lleure és un estil de vida al qual no volem renunciar. Volem seguir aprenent dels infants i amb els infants, volem seguir vivint en aquest món i volem seguir gaudint i fent gaudir durant molt més temps.

Ja podeu consultar les llistes del sorteig de colònies i campaments 2019!!

LLISTES COLÒNIES I CAMPAMENTS

Aquí teniu les bases per consultar les dates i tot el necessari per acabar de formalitzar la inscripció.

Ja podeu demanar la beca de LLEURE PER TOTHOM!

Tot a punt perquè pugueu demanar la beca per als casals d’estiu integrats dins del programa de Lleure per Tothom.

Del 26 d’abril al 24 de maig podeu presentar la vostra sol·licitud online a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles o presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (planta baixa de l’Ajuntament).

ATENCIÓ! Les famílies que sol·liciteu la beca de lleure per tothom, no heu d’efectuar el pagament del casal fins que no rebeu la carta de l’ajuntament amb l’import exacte a pagar. 

Per a més informació: Web Oficina Jove del Pla de l’Estany

Famílies! Recordeu que avui és l’últim dia per apuntar-se a les colònies i campaments!

RECORDEU QUE EL SORTEIG DE LES PLACES DE CADA TORN SERÀ AQUEST DIMECRES A LES 20.30h A L’ESPAI JOVE!

foto de Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany.