Scape Room

QUÈ NECESSITES PER JUGAR?

  1. Un ordinador o una tauleta electrònica
  2. Connexió a internet
  3. Un bolígraf o un llapis i una llibreta (Opcional)
  4. Una aplicació que escanegi codis Qr
  5. Enginy i paciència, segons com molta paciència!

JUGAR

Per començar a jugar tan sols heu de veure el vídeo enllaçat i descarregar-vos el document (PDF) següent, que conté les primeres pistes del joc: FEU CLICK AQUÍ

A continuació, heu de fer per ordre les proves que trobareu més avall. Tots els enllaços que apereixen són necessaris per completar el joc. Si voleu i ho necessiteu, podeu utilitzar aplicacions de Google per ajudar-vos en alguna prova.

NOTA 1: Proveu de posar les combinacions amb lletres o números. En el cas que siguin lletres proveu-ho amb miníscules o majúscules, en el cas que la paraula porti accent proveu-ho posant-lo o no. No defalliu, us n’ensortireu!

NOTA 2: No patiu si us encalleu en alguna de les proves. Divendres penjarem pistes que us poden ser de gran utilitat.

COMENCEM!

SINOPSIS

La situació a Banyoles és dramàtica. Uns bacteris habitants de la font de la Puda s’han colat a l’estany provocant d’aquesta manera una gran catàstrofe. Ara bé, sembla ser que un cíentífic molt savi  té la solució però sense la vostra ajuda no la podrà dur a terme. Aconseguirem entre tots i totes que Banyoles segueixi sent una ciutat habitable?

PROVA 1

El científic J. Parés ens ha fet saber que coneix la fórmula del compost químic resultant que erradicarà els bacteris causants d’aquesta tragèdia. A més, ha estudiat quina és la proporció necessària de cada element o compost químic Ara bé, hi ha un problema. No és capaç de deduir quina és la quantitat de Na (Sodi) que li fa falta. Si no aconsegueix aquest número no podrà avançar.

2n              3r               4t

PROVA 2

Descarrega l’arxiu aquí

Gràcies a tu ara podem avançar en l’elaboració del compost químic que eliminarà el bacteri. Però de nou ens trobem amb un altre problema: El nostre científic va guardar la fórmula per elaborar el compost en una caixa forta i com que és tan despistat ara no recorda contrasenya per obrir-la. Això sí, sap que la contrasenya té 14 caràcters.

PROVA 3

Descarrega l’arxiu aquí

Ara sí que sí! El nostre científic s’ha tancat al laboratori disposat a treballar dia i nit. Mentrestant, des de l’Ajuntament s’ha donat l’ordre de tancar les comportes de l’estany com a mesura per guanyar temps al bacteri. A la persona encarregada de dur a terme aquesta tasca no li han donat el codi de tancament de comportes. Sense aquest codi no podrem evitar que la crisi sigui més gran.

PROVA 4

Descarrega l’arxiu aquí

Ja s’han près totes les mesures necessàries i s’ha comprovat que el compost químic elaborat és tot un èxit. Poc a poc l’estany torna a la seva normalitat i aviat la incertesa de tots els habitants de Banyoles s’esveïrà. Només queda l’últim pas: Cal que s’enviï el codi de desactivació de l’estat d’alarma per tal que l’Ajuntament emeti un comunicat oficial de finalització de la tragèdia.

Introduïu el codi de desactivació de l’estat d’alarma  al següent arxiu. Esperem que funcioni i la situació pugui tornar a la normalitat.

Descarrega l’arxiu aquí

Sense la vostra ajuda no hauria estat possible, no ha sigut fàcil però ho hem aconseguit. Gràcies per la vostra col·laboració!